Karöltve a természettel; Modern alpesi stílusú ház Sopronban 2020-10-10T10:34:15+00:00

Project Description

Ügyfeleim megbízása a komplex kiviteli terv elkészítésén túl az építész által elkészített alaprajz módosításra is kiterjedt. Mivel a megkereséskor már a vizesblokk ki volt építve, túl sok változtatásra nem volt lehetőségem. Az alagsor hosszú, szűk folyosója, a berendezhetetlenül kicsi hálószoba kérdése végül is megoldásra talált minimális falmozgatással.

A telek adottságai és beépíthetősége sok kompromisszumot igényelt, de a tervezés folyamatának végére egy olyan koncepciót állítottam össze, mellyel sikerült elnyernem Megrendelőim maximális elégedettségét.

A kétszintes ház földszintjén a bejárat, szélfogó, garázs és nappali zóna, míg a pinceszinten hálószobák, fürdőszobák, gardróbok, háztartási helyiség valamint kazánház kerültek kialakításra.

A fákkal, hegyekkel körülölelt, domboldalra épülő ház nappali tere hatalmas ablakokat kapott, így a ház belső tere és a körülötte lévő táj csodás szimbiózisban élnek együtt.

A környezethez idomulva a külső megjelenésen túl a belső terek stílusát is a természetesség, letisztultság, otthonosság jellemzik természetes fa ajtókkal, látszó gerendákkal.

(A pinceszint helyiségeiről nem készültek fotorealisztikus látványképek, mivel erről a szintről – kivéve az egyik fürdőszobát- Megrendelőim csak alaprajzi módosítást kértek. Az alaprajzok mellé grátisz kaptak alap bútorokkal berendezett 3 dimenziós képeket a könnyebb értelmezéshez).

Tervezés (online) éve: 2019.