Monori ház áttervezése – egy csipet Marokkó 2018-06-18T12:04:08+00:00

Project Description

A közelmúltban vásárolt lakás nappali térszervezése jelenlegi állapotában nem felel meg a tulajdonosok igényeinek, mivel a nagyobb családi összejövetelek alkalmával sem a kisméretű nappali (3,4×6 m), sem az étkező tere nem elegendő, legnagyobb problámát az okozza, hogy a két helyiséget középen kettéosztja az előszoba. A lakás nappali terét úgy kell megalkotni, hogy a nappali-étkező és konyha ne legyen különválasztva. Erre opció volt, hogy a bejárat átkerülhetne középről az oldalsó falra, és innen indulhatna az előszoba. Ebben az esetben úgy éreztük magunkat a térben, mintha egy vagonkocsiba, esetleg egy mobilházba léptünk volna be … 🙂
Mivel ez a megoldás egyikünknek sem nyerte el a tetszését,a hozzáépítésre esett a választás. A jelenlegi nyitott bejárati előtér kerül beépítésre, itt lesz kialakítva az előszoba, meghagyva a régi bejáratot, mely egy egylégterű nappali zónába vezet. E kis hozzáépítéssel plusz egy kis szobát is ki tudtam alakítani, mely dolgozó, szükség esetén vendégszoba funkcióját látja el.
A meglévő konyhabútor továbbgondolása is feladatom volt, szükséges több tárolóhely, néhány praktikus, látványos megoldás.
A földszinti terek összehangolása, áttervezése mellett szükség volt egy tetőtéri szoba áttervezésére is. A tetőtérben lévő 3 db szoba szerepet cserélt, így a jelenlegi gardróbszobából még egy gyerekszoba lett, és a másik gyerekszobából került áttervezésre a szülői háló, melynek stílus inspirációját a meglévő két db marokkói lámpa adta…