Térnövelő megoldások

Galériák
Nagy belmagasságú lakások helykihasználásában segítség lehet galériaépítés. Leginkább régi bérházakban terjedt el ez a térnövelő megoldás.
A galériák leginkább fa- vagy fémszerkezetes megoldással készülnek. Leggyakrabban a hálószoba kap itt helyet, de elhelyezhetjük a dolgozószobát, használhatjuk tárolásra vagy háztartási helyiségnek. A galériaépítésnél figyelembe kell vennünk, hogy mekkora az a magasság, mely a beépítés után rendelkezésünkre áll. Ennek értelmében lehet a galériánk fekvő, vagy álló galéria. Legideálisabb, ha a szoba belmagassága több, mint 4 m, mert akkor már állógalériát is tudunk tervezni. Ha csak fekvőgalériát tervezünk, elegendő lehet 3 m magasság is, lényeg, hogy az ott alvók kényelmesen fel tudjanak ülni a matracon, és könnyűszerrel tudják elhagyni fekvőhelyüket. A fekvőgaléria inkább amolyan szükségmegoldás, és főleg a fiatalok körében népszerű, mert ezzel a megoldással jól elszeparált fekvőrészt „hálószobát” lehet kialakítani, és az egyszobás lakásban nem kell nap mint nap kanapét ágyazni. Fontos, hogy a galéria alatt minimum 1, 9 m, de inkább ennél magasabb hely maradjon, és nem csak azért, hogy ne verjük be a fejünket, hanem azért is, mert a túl alacsony belmagasság nyomasztó hatással legyen ránk. Fontos még az is, hogy ha galériaépítésen törjük a fejünket, legfeljebb a lakás felét galériázzuk, mert ellenkező esetben szintén nyomasztóvá válik otthonunk.

Forrás:
http://homedit.com
http://noiretblancunstyle.blogspot.com
http://dornob.com
http://freshome.com
http://contemporaryinteriordesigns.com
http://ddproductions.co
http://lushome.com
http://intentionallysmall.com

Dobogók
Dobogók a gyerekszobában:
Dobogó alatt elhelyezhetjük gyermekünk ágyát, mely kisméretű szobákban nagyon praktikus megoldás. Az ágy nappal betolható a dobogó alá, így nappal nagyobb tér marad a gyerkőcnek. A dobogóra helyezhetjük az asztalokat, szekrényeket, egyéb bútorokat. A kihúzható ágy annyira egyszerű, hogy minden gyerek képes saját maga kihúzni, és reggel betolni a helyére. A gyerekek imádják a dobogót szintúgy, mint a galériát, vagy emeletes ágyat. A dobogó alatt nem csak ágy lehet, hanem pl tároló fiók. Nem kell polcokon, kosarakban szekrényen tárolni a játékokat, egyéb dolgokat, hanem elég a dobogó alá épített kihúzható fiók, és máris rend van a szobában.
Lássunk néhány inspiráló ötletet!

Forrás:
http://interiorholic.com
http://www.homedit.com

Dobogót tervezhetünk a lakás bármelyik helyiségébe, nem csak gyerekszobába. Egyszobás garzonok kis alapterületét megnövelhetjük, ha pl a hálószobája kerül a dobogóra, mely alatt rengeteg tárolásra van lehetőség, sőt a lépcsőkbe is tehetünk fiókokat, ezzel is növelve a tárolás lehetőségét. De elhelyezhetjük a dobogón dolgozószobánkat, vagy lehet akár a dobogó a nappalid, és az alatta lévő rész rejti az ágyadat.
És most nézzünk néhány szintén térnövelő megoldást a gyerekszobában!

Forrás:
http://gopret.com
http://dezeen.com
http://stroimdelaem.ru
http://nikolkaya.livejournal.com
http://mymodernmet.com

És most nézzünk néhány szintén térnövelő megoldást a gyerekszobában!
Emeletes ágyak
Kis alapterületű gyerekszobába célszerű, ha emeletes ágyat tervezünk. Ezt tehetjük akkor is, ha csak egy gyermekünk van, de akkor is, ha többen osztoznak a szobán. A kereskedelemben számtalan variációt megtalálhatsz, de ha kisméretű szoba áll rendelkezésedre, lehet, hogy jobb, ha egyedileg készítteted el saját, elképzelésed szerint , esetleg lakberendeződ segítségével.
Egy gyermek esetében az ágy alatt lehet játszókuckó, íróasztal, esetleg kanapé. Ha emeletes ágyat tervezünk gyermekünknek, figyeljünk arra, hogy könnyen megközelíthető és biztonságos legyen.

Forrás:
http://augustfields.blogspot.hu
http://hative.com
http://pinterest.com
http://indulgy.com
http://panahome-tg.co

2020-09-01T10:07:18+00:00