Budapesti álomotthon két szinten

Amikor a tervezésbe bekapcsolódtam, az építkezés már javában zajlott.

Mivel az építész tervek leginkább a külső designra lettek kiélezve, a földszinten főként a konyha és fürdőszoba lett nagymértékben alultervezve, elmondhatom, hogy a konyha mérete nem engedte volna meg azt az alaprajzi elrendezést, melyet a tervező berajzolt.  A helyzetet nehezítette, hogy a falak már többnyire álltak, így sok hátráltató tényezővel kellett számolnom.

Többszöri egyeztetés az építkezésen, valamint ötletelések végeredményeként elkészítettem egy olyan alaprajzi tervet, mely – kompromisszumokkal bár – de élhető otthonként funkcionálhat.

A felső szinten sem voltak elégedettek Megrendelőim az alaprajzzal, főleg, miután felszerkesztve láthatóvá vált, hogy bizonyos helyiségek nagyon bután fognak mutatni 3 D-ben (élőben), valamint bizonyos helyiségek berendezhetetlenek.

E szint áttervezése sem volt egyszerű és kompromisszum mentes, de végül megszületett a áttervezett alaprajz, mely a két tini lány birodalma lesz.

Az építkezés jelenleg is zajlik, sajnos már a munkák megkezdése után is sok hiba merült fel a kivitelezők részéről. Néhány hónap leállás után remélhetőleg mihamarabb átadásra kerül az álomotthon, mely egyelőre még csak álom.

Tervezés éve: 2019.