Az otthoni munkavégzés  sok ember számára új életformát hozott. Ezt a változást egyesek jobban, míg mások kevésbé kedvelik, viszont senki sem vitathatja  a kéznyújtásnyira lévő irodaterület, a home office előnyeit.

A COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében a legtöbb vállalat áttért a távmunkára. Ennek eredményeként egyre többen térnek át home office munkavégzésre, és alakítják át otthonukat annak megfelelően, hogy  minél kényelmesebben, hatékonyabban tudjanak eleget tenni feladatuknak.

Mivel a távmunka megmarad, a nem hatékony és nem ergonomikus megoldások többé nem fenntarthatók.

Az otthoni iroda egyik alapfeltétele a produktív működés, a kényelmes, ergonomikus kialakítás, és nem utolsó sorban a  design.

Az iroda tervezés egyéni szempontok figyelembevételével történik, attól függően, hogy egy, vagy több személy használja majd, valamint fontos szempont, hogy számolnunk kell-e ügyfelek látogatására is.  Amennyiben az iroda ügyfélfogadásra is használandó, úgy egyéb kiegészítő helyiségekről, bútordarabokról is gondoskodnunk kell. Szükség lehet fogasra, plusz székekre, és alapfeltétel, hogy legyen az ügyfelek számára is egy mosdó helyiség.

Az otthoni munka fontos tényezője, hogy legyen egy olyan helyiség a lakásban, amit munkára használhatunk, ideális esetben ez külön szobát jelent.

Az otthoni irodának nem kell túlságosan nagynak lennie. Manapság már nem kell több teli szekrény iratot tárolnunk, elegendő egy asztali gép, vagy laptop néhány polccal, fiókkal. Ha nagyobb helyiség áll rendelkezésünkre, plusz funkciót is kaphat a szoba. Kialakíthatunk itt plusz tárolási lehetőséget, esetleg vendégszobát is.

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy irodánk külön helyiségben kapjon helyet,  természetesen így is  megvalósítható az otthoni munka. Fontos azonban, hogy a munkaállomás különüljön el életünk egyéb színtereitől.

Hol alakíthatunk még ki megfelelő home office kuckót?

Otthoni munkahelyet kialakíthatunk a nappali egyik nyugodtabb részén, tetőtérben, alagsorban vagy a hálószobában is.

Fontos, hogy otthoni irodánk rendezett és stílusos hangulatot teremtve harmonizáljon a lakás többi részletével is.  Mivel életünk jelentős részét itt töltjük, tervezzük meg úgy, hogy mind ergonomiailag, mind design szempontjából maximálisan elégedettek legyünk vele!

A bemutatott képeket saját munkáimból válogattam, jó inspirálódást kívánok!

Természetesen ha segítségre lenne szükséged, keress meg bátran!

Lakberendezési tervezéshez keress bizalommal!