Ha lakberendezőt szeretnél megbízni, és elkezded nézni weboldalukat, látni fogod, hogy a lakberendező árak és a szolgálatatások 2024-ben nagymértékben eltérőek.

Mennyibe kerül 2024-ben egy lakberendező?

A lakberendező árak 2024-ben többféleképpen lehetnek meghatározva: Vannak, akik óradíjat, vannak, akik m2 alapú számítást vesznek alapul. A tervezői költségek alapja lehet a projekt nagysága, az építészeti adottságok bonyolultsága, a tervezői feladat összetettsége. A lakberendező árak alakulhatnak százalékos alapon, pl. a kivitelezés költségeinek bizonyos százalékát számolva fel tervezői díjként.

A felsorolt információk jó kiindulási alapod adnak, viszont a lakberendező árak kiszámítása ennél jóval összetettebb, bonyolultabb.

Az alábbiakban részletes tájékoztatás adok a lakberendező árak mögött rejlő valódi munkáról, befektetett energiáról, tudásról.

Lakberendező árak 2024-ben – Lia Interior Design

A lakberendező árakat általában a m2 és a feladat bonyolultsága alapján számítjuk, ennek díja – mint ahogyan a csatolt lakberendezői díjcsomagban is láthatod – 3.000 Ft/m2 ártól indul.

Egy átlagos tervezési igényű, kb. 60-90 m-es, normál belmagasságú, egy szintes, sík födémmel rendelkező (tehát nem tetőtéri) lakás tájékoztató jellegű tervezői költsége kb. 10 000 Ft/m2 (Haladó csomag)

A legtöbb ház, lakás azonban nem felel meg ezeknek a szempontoknak, szinte minden projekt rendelkezik valamilyen nehezítő tényezővel. Ezekről a későbbiekben írok bővebben is.

Most lássuk, mi mennyibe kerül, mennyi a Lia Interior Design cég szolgáltatásainak ára, és milyen csomagok találhatók az ajánlatban?

Mint a legtöbb lakberendezőnél, egy átlagos tervezői díj nálam is 10 000 Ft/m2 ártól indul, azonban ha teljeskörű szolgáltatást szeretnél, és a terek bonyolult építészeti megoldásokat tartalmaznak, esetleg tetőtéri, vagy galériázandó …stb.. a tér, a komplex tervezői díj akár 25 000 Ft/m2 is lehet (ez már a 3D látványtervezést is magába foglalja – Prémium csomag).

Az alábbi lakberendezési csomagban részletezem, milyen tervezési igényekhez milyen szolgáltatások, árak tartoznak.

A lakberendező árakról, csomagokról bővebben tájékozódhatsz itt és itt.

lakberendező árak

Mielőtt lakberendezőt választasz, ne felejtsd el megnézni az ügyfél visszajelzéseket, véleményeket 🙂

Gyakori kérdések a lakberendezés árakról

A lakberendezési tervezés összetett feladat, nem csak annyiból áll, hogy megmondom, milyen színű legyen a fal, vagy hogy mekkora kanapé fér be a szobába.

A teljes körű szolgáltatás egy belső tér bontási és építési fázisain keresztül az összes szakipari munkák tervlapját is tartalmazza. Ezen felül tartalmaz 3D látványtervet, és minden betervezett bútor, tárgy, lámpa, burkolat…stb  konszignációját.

Nézzük tehát, mit is tartalmaz pontosan a tervezés

 • Ahhoz, hogy pontos tervet készíthessek, fel kell mérnem és fel kell szerkesztenem a tervezendő tereket
 • A helyszíni felmérés alkalmával újra, minden részletre kiterjedően megbeszéljük az igényeidet, a preferált színeket, stílust.
 • Ha szükséges a belső terek átalakítása falmozgatással, erről is készítek tervet, melyen jelölöm a bontandó falakat, és jelölöm az építendő falak pozícióját nyílászárókkal.
 • Az új alaprajz megtervezésével egyidejűleg tervezem meg az összes berendezési tárgyat, már ekkor megtervezem pontosan a konyhát, gardróbot szekrényekkel, hálószobát, gyerekszobát, háztartási helyiséget… stb,  mert csak így lehet elkerülni, hogy a megépített falak később mégse jó helyre kerüljenek.
 • Ha megvan a térszervezés, berendezés, megtervezem a lakás színeit, textúráit abban a stílusban, amelyet preferálsz.
 • A lakás funkcióihoz megtervezem a megfelelő világítást, hová kell csillár, hová LED szalag, hová állólámpa, vagy falilámpa.
 • A kivitelezéshez szükséges összes tervlapot is elkészítem, melyek segítségével már árajánlatot is be tudsz kérni generálkivitelezőtől, és mely alapján a kivitelezők el tudják végezni a munkákat.
 • Ma már egyre többen kérik a kivitelezési munkák ellenőrzését, mert ha túl vannak már egy-két felújításon, saját bőrükön tapasztalják, mennyire strapás, sokszor idegölő egy ilyen folyamat ellenőrzése a folyamatos egyeztetések, esetleges nem várt problémák megoldása.

Minden feladat más, így erre nem tudok pontos határidőt megállapítani.

Egyszerűbb, kisebb projektek tervezés az első megbeszéléstől, felméréstől a kész kiviteli tervek átadásáig kb 3 hét, de ez lehet kevesebb is, és jóval több is, akár 3-6 hónap is, attól függően, milyen jellegű feladattal állunk szemben.

A tervezésre vonatkozó határidőket abban az esetben tudom tartani, ha a megbízóval való kapcsolattartás és kommunikáció is megfelelő.

Ma Magyarországon egy lakberendezési tervezés átlagosan 8-25 EFt/m2, mely árakat lakberendező kollégák weboldalain találtam.  Amint látod, eléggé nagy különbségek vannak az árakban, ami feltételezhetően azt is tükrözi, ki milyen szintű szolgáltatást nyújt, ki milyen régen van a szakmában, kinek mennyi tapasztalata van a tervezés területén.

Vannak lakberendezők, akik nem készítenek látványtervet, csak alaprajzot és mood boardot, de vannak olyanok is, akik kizárólag alaprajzon mutatják be a tervezett tereket. Nyilván itt az árak alacsonyabbak lesznek, viszont ha vizuális típus vagy, nem biztos, hogy pontosan el tudod képzelni azt a látványt, amit majd a kivitelezés után látni fogsz.

Vannak, akik a kivitelezési díjak %-ában számolnak, ezt kb 5 -10%-ra mondják. Ez az ár viszont általában szintén „csak” alaprajzi térszervezést, berendezést tartalmaznak a kivitelei tervekkel, és nincs bennük a látványtervezés.

A lakberendezési árakat nagyban befolyásolja a lakás, ház mérete, építészeti adottságai, a feladat összetettsége, valamint az, hogy milyen jellegű szolgáltatást szeretnél. Alaprajzi térszervezést, berendezést, vagy kérsz hozzá kiviteli terveket, látványtervet.

Milyen előnyei vannak, ha lakberendezőt kérsz meg lakásod belső tervezésére?

1. Pénzt takarítasz meg

Hogyan? Fizetsz és mégis megtakarítasz?

 • Sokszor előfordul, hogy a megkeresés előtt az ügyfél már próbált tervezgetni, vásárolgatni, akár át is alakított már valamit… Aztán rájött, hogy mégsem olyan, mint amit szeretett volna, és miután már egy jókora összeget „kidobott az ablakon ” megkeres a munkával. Tehát azért takarítok meg pénzt ügyfelemnek, mert a tervezés már az első alkalommal jó lesz, és a megvásárolt berendezési tárgyak pontosan olyanok lesznek, melyek illenek a stílusba, és méretben is pontosan megfelelőek.
 • Többször előfordul az is, hogy a kiválasztott falszín teljesen másképp mutat a falon, mint ahogy azt ő a festékminta alapján elképzelte, hiszen nem látott róla előzőleg 3D látványtervet.
 • Vagy megvásárol egy szép design bútort, melyet én jóval olcsóbban is be tudtam volna szerezni, sőt az is lehetséges, hogy én még szebbet, jobban odaillőt ajánlottam volna.

2. Időt takarítok meg neked

A terv pontos kidolgozása még tapasztalt lakberendezőnek is eltart néhány hétig (akár hónapokig), nem beszélve arról, hogy mennyi időbe telne neked, míg megtalálnád minden helyiségbe a megfelelő méretű, színű, stílusú berendezést, bútorokat. Így nem csak időt takarítok meg neked, de jelentős stressztől is megóvlak.

3. A szakértelem nem pótolható

A szakmában eltöltött évek, a folyamatos továbbképzések, a szakmai tapasztalat mind olyan megalapozott tudást eredményeznek, melyek segítségével professzionális tervek születnek. Ezt semmilyen tervezőprogram vagy internetről összeggyűjtött inspirációs kép, esetleg csoportokban kapott ötletek, tanácsok nem pótolják.

4. Egy jól tervezett otthon növeli a lakás, ház ingatlanpiaci értékét is

A szakszerűen megtervezett otthon nem csak esztétikailag ad hozzá, hanem értéknövelő befektetés is. A  praktikus, jól működő térkapcsolatok, az egymással is harmonizáló belső terek mind hozzáadott értéket képviselnek, a lakás sokkal többet fog érni, mint amennyit ráköltöttél.

Hogyan zajlik az árajánlat kérés?

 • Legtöbbször Email-ben keresnek meg különböző lakberendezési igényekkel. Ha pontos leírást kapok a feladatról, melyhez csatolsz egy méretezett alaprajzot és fotókat a meglévő állapotról, már ez alapján is össze tudom állítani számodra az árajánlatot. Ha az első Email, amit küldesz,  nem tartalmaz számomra minden információt, akkor leírom neked, mely részletekre vagyok még kíváncsi az árajánlat elkészítéséhez.
 • Vannak, akik telefonon hívnak, és ott mondják el igényeiket. A részletes megbeszélés alapján így is tudok kb. árat mondani, (csak azért, hogy nagyságrendileg lásd a díjat), de a pontos árajánlathoz itt is szükségem lesz a méretezett alaprajzra és a fotókra is.
 • És akadnak olyanok is, akik azt szeretnék, hogy a helyszínre utazva beszéljük át a feladatot. Ebben az esetben a helyszíni kiszállás díját el kell kérnem, melyet ha megállapodtunk, a tervezői díjból levonok.

Ügyfélvélemények rólam

Ildikó K
Ildikó K
2023-05-05
Kedves Lia! Nélküled a kis lakásom soha nem lehetett volna ilyen szépséges és praktikus. Köszönöm a minden kis részletre kiterjedő, precíz munkádat, és a berendezési tárgyak ajánlását is.
Patricia Rideg
Patricia Rideg
2023-03-09
Jó szívvel ajánlom Liát. A felújítás egy rémálom, egy dolgot csináltam jól: Lia segítségét kértem a tervezésben 🙂 Nagyon jól ráhangolódik az ízlésedre és azt tervezi be, ami annak maximálisan megfelel. Valóban megvalósítható, praktikus, ugyanakkor gyönyörű terveket készít, gyakorlati tanácsokkal segít a kivitelezés során, és azt sem engedi, hogy a nehézségek a kedvedet szegjék. ?
Mark Kiss
Mark Kiss
2022-02-14
Kedves Lia! Köszönöm szépen a kiváló munkát! Az eredmény minden képzeletem felülmúlta. Remélem, hogy legközelebb is számíthatok rád! Márk
Zoltán Juhász
Zoltán Juhász
2022-02-03
Kirepültek a gyerekek ennek kapcsán vált esedékessé a társasházi lakásunk átalakítása és teljes felújítása. Lia maximálisan teljesítette az igényeket és elvárásokat, amiket támasztottunk felé. Mind a műszaki, mind a design, mind a praktikum és felhasználhatóság oldalon képben volt és megoldotta a problémákat. A határidőkkel sem volt gond, ami ritka ezen a területen. Mindenképpen ajánlom Őt, ha valakinek gondolata támadna egy építkezéshez vagy csak felújítana.
Vig Henrietta
Vig Henrietta
2022-01-30
Ilonát a facebookon találtam, a kapcsolatfelvétel után, nagyon hamar el is indult a közös munka, aminek nagyon örültem, mivel nekünk elég hamar kellettek a tervek. Gyors, precíz és a tervekkel mi nagyon elégedettek vagyunk.
Eszter Nagy
Eszter Nagy
2022-01-29
Lakásfelújítás miatt kértem segítséget Liától. Konyha és fürdőszoba teljes átalakítása volt a terv. Nem egyszerű feladat volt mert a helyiségek kicsik voltak az igények meg nagyok.? Rengeteget dolgozott a tervekkel mert igazából én sem tudtam mi is az amit igazán szeretnék. Lia kreatív, tapasztalt és magas szintű szaktudásáról győződhettem meg a munka során. Pontosan azt kaptam amire vágytam, olyannyira, hogy két szoba tervezéshez is az Ő segítségét kértem. Munkához való hozzáállása segíteni akarása is kiemelendő !?
Melinda Hermann
Melinda Hermann
2022-01-29
Lia profi, gyors, kedves! E-mailben kerestem fel, amire pár órán belül választ is kaptam. Mivel a házunk adottságai némileg nehezítették a jó belső elrendezést, és nekünk is voltak határozott elképzeléseink, így jobbnak láttuk szakavatott kezekre bízni a dolgot. Napokon belül kaptunk “szinte” kész terveket 3D-ben is, ami nagyon jó volt, és azonnal bele is szerettünk mindenbe! Nagyon várjuk, hogy elkészüljön a mi kis házunk! ? Liának pedig nagyon köszönünk minden segítséget! ? Hermann család ?
Norbert Szalay
Norbert Szalay
2022-01-26
A csaladi hazunk belso felujitasi terveivel biztam meg a Liat 2021-ben. A tervek keszitese soran maximalisan figyelembe vette az elkepzeleseimet es az iranymutatasai alapjan a tervek sokkal jobbak lettek mint elozetesen elkepzeltem. Tapasztalatbol tudom hogy szukseg van pontos tervekre ami nem csak a kivitelezo munkait konnyiti meg hanem esetleges hibakat is konnyen megeloz, peldaul egy nem jol megvalasztott butorszin, munkalap kombinacio. Az elso megkeresestol szamitva 1 honapra elkeszultek a pontos tervek, konnyu volt a kapcsolat tartas, mindig rovid idon belul valaszolt a kerdeseimre es az esetleges idokozbeni valtoztatasokra. Sok segitseget kaptunk az anyagok kivalasztasara is. A Lia egy bejaratott kivetelezo ceggel dolgozik egyutt akik realis piaci arakat kovetnek. A kivitelezesi munkak 2022-re tolodtak, a munkak felugyelesevel is a Lia-t bizzuk meg.

Ízelítő a munkáimból

Fürdőszobák

Nappalik

nappali terv munkáimból

Hálószobák

Konyhák és étkezők

Gyermek- és tiniszobák

Teraszok

Otthoni irodák

Gardróbszobák