Online konyhatervezés tanfolyam2024-03-19T10:46:15+00:00
konyhatervezés tanfolyam

Online konyhatervezés tanfolyam A-Z-ig

Egy olyan konyháról álmodozol, amelyik trendi és ugyanakkor funkcionálisan is tökéletesen használható ?

Készülsz a felújításra, de a túlságosan összetett, úgy érzed, uralkodni kezd rajtad a káosz?

Jól jönne egy kis segítség?

A konyhatervezés kurzusommal minden kérdésedre választ fogsz kapni, és könnyedén vágsz majd bele saját konyhád megtervezésébe. A tanfolyam anyaga írott, saját munkáimból állítottam össze, és igyekeztem alaprajzokkal, falnézetekkel, magyarázó ábrákkal bemutatni a konyhatervezés minden fortélyát.

A tanfolyam tartalma tehát nem internetről ollózott, hanem saját, valós projektek tapasztalatainak gyűjteménye. 

Az online konyhatervezési tanfolyamom lépésről-lépésre megtanítja neked, milyen szabályokat, alapelveket, előírásokat kell követned ahhoz, hogy egy funkcionálisan is tökéletesen működő trendi konyhát tervezhess magadnak.

Kinek ajánlom az online konyhatervezés tanfolyamot?

 • Akik csak saját konyhájukat szeretnék megtervezni, és ehhez szükségük van segítségre.
 • Akik nem szeretnének, vagy nincs rá lehetőségük, hogy lakberendezővel terveztessék meg konyhájukat, viszont ők is szeretnék, ha konyhájuk kényelmes, jól használható és trendi legyen.
 • Asztalosoknak, igényes ingatlankereskedőknek és ingatlanközvetítőknek
 • Valamint ajánlom azoknak a kezdő lakberendezőknek is, akik maximalisták, és a konyhatervezés területén szeretnének még több használható információt megtanulni.

Tanfolyamom célja, hogy egy olyan megbízható, használható alapismeretet adjak, amely segítségével mind a hobbiszintű, mind a frissen végzett lakberendezők további információkat, tervezői tapasztalatokat kapjanak.

A konyhatervezés összetett, bonyolult feladat, a tervezés egyik legnehezebb része. A tökéletes konyhaterv nem csak a megfelelő anyaghasználatra, külcsínre fókuszál, hanem figyelembe veszi az ergonómiát, a technológiai sorrendet, ügyel a helykihasználásra, higiéniára, és nem utolsó sorban az egyedi igényeket is figyelembe kell venni.

Azon túl, hogy konyhatervező tanfolyam minden részletre kiterjedő információt tartalmaz, szeretnék neked egy plusz szolgáltatást is felajánlani.

Ingyenes konzultáció Email-ben

Tervezd meg konyhádat a tanfolyamban részletezett szempontok szerint, figyelembe véve a technológiai sorrendet, ergonómiát, anyaghasználatot.

Ha mindezzel készen vagy, és úgy érzed, ez a konyhabútor most már gyártásra készen áll, de azért szeretnél előtte egy megerősítést kapni, akkor küldd el nekem Email-ben a tervet az info@liadesign.hu címre.

A tervet akkor is elküldheted nekem, ha menet közben úgy érzed, nincs türelmed, időd saját konyhád megtervezésére. Ebben az esetben szívesen megtervezem konyhádat egyedi igényeid szerint, természetesen a tanfolyam díját levonva a tervezési díjból.

Portfólió

A képzés sikeres befejeztével a tanfolyam során összeállított konyhatervezői feladatok megoldásaiból összeállíthatsz egy portfóliót is.

Ingyenes

Az online konyhatervező tanfolyamhoz töltsd le az ingyenes lakberendezői útmutatót is. 

pénzvisszatérítési garancia

konyhatervezés tanfolyam ára

Megbízhatóság,

szakértelem,

lelkiismeretesség

45 oldal írásos tananyag

1.modul: A konyha funkciói

 • Igényfelmérés; főzési, sütési szokások, tárolási igény
 • Ételek előkészítése, tisztítás, főzés, sütés, mosogatás, tárolás
 • Konyhai felszerelések, vasalatok, fogantyúk
 • A technológiai sorrend
 • A konyha elrendezésének variációi

2. modul: Konyhatípusokról általánosságban, a konyha lakáson belüli helye, a konyha tájolása

 • Főzőfülke, teakonyha, főzőkonyha, étkezős konyha, amerikai konyha típusok jellemzői.
 • A konyha térkapcsolata
 • Milyen égtájra nézzen a konyha ablaka?
 • ·A különböző konyhatípusok részletes bemutatása, elemzése saját konyhaterveimen

3. modul: A konyha ergonómiája

 • Méretezés és méretrend, koordinált bútor-és gép méretek
 • A bútorelemek funkcionális méretei
 • A konyha berendezés telepítésének szabályai
 • A biztonságos, balesetmentes konyha

4. modul: A konyha infrastruktúrája, elektromos és gépészeti kiállások

 • A konyha berendezése, nagy- és kis háztartási gépek.
 • A konyha víz, csatorna, elektromos és gáz kiállásainak megtervezése
 • Főző, sütő berendezések, hűtők, fagyasztók, páraelszívók, mosogatók

5. modul: A konyha megvilágítása, színhőmérséklet

 • Általános világítás, funkcionális, árnyék-és káprázatmentes világítás
 • Megvilágítási zónák; a munkalap, az étkezőasztal, a sziget megvilágítása.

6. modul: Burkolatok, anyaghasználat, színek, stílusok.

 • Padlóburkolatok fajtái, munkalapok, konyhai frontok, hátfalak, korpuszok.
 • Anyaghasználat az olcsóbb kategóriától a luxus minőségig.
 • Milyen szempontokat tartsunk szem előtt a színek kiválasztásakor? Milyen stílusú konyha illik hozzád?

7. modul: A tervezés menete konkrét példákkal az általam elkészített tervekből.

Hogyan fogj hozzá konyhád megtervezéséhez? Feladatok.

 • Valós projektek tervezési folyamatának bemutatása magyarázattal, tervezés előtti állapot bemutatásával.
 • A helyiség felmérése, a kiállások megjelenítése alaprajzon, anyagok kiválasztása.
 • Konyhatervezési hibák

Feladatok:

 • Egy különálló konyha megtervezése étkezési lehetőséggel
 • Egy szigetkonyha megtervezése

Mindkét feladatra érvényes: a tervezeket a megadott családmodellek igényei alapján készítsd el,

az alaprajzhoz készíts 5 db falnézetet 1:20 léptékben – figyelembe véve az eddig tanultakat.

online konyhatervezés

  Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.

  Mivel foglalkozom?

  Fő profilom a lakberendezés, belsőépítészet, vállalom lakások, házak, közösségi terek belső komplex tervezését.

  A tervezés során maximálisan szem előtt tartom ügyfeleim igényeit, így minden esetben egyedi, személyre szabott terek születnek.

  A komplex terv tartalmazza a berendezési alaprajzot, 3 dimenziós látványtervet, valamint a kivitelezéshez szükséges összes tervlapot.

  Ők ezt mondják rólam
  Ildikó K
  Ildikó K
  2023-05-05
  Kedves Lia! Nélküled a kis lakásom soha nem lehetett volna ilyen szépséges és praktikus. Köszönöm a minden kis részletre kiterjedő, precíz munkádat, és a berendezési tárgyak ajánlását is.
  Patricia Rideg
  Patricia Rideg
  2023-03-09
  Jó szívvel ajánlom Liát. A felújítás egy rémálom, egy dolgot csináltam jól: Lia segítségét kértem a tervezésben 🙂 Nagyon jól ráhangolódik az ízlésedre és azt tervezi be, ami annak maximálisan megfelel. Valóban megvalósítható, praktikus, ugyanakkor gyönyörű terveket készít, gyakorlati tanácsokkal segít a kivitelezés során, és azt sem engedi, hogy a nehézségek a kedvedet szegjék. ?
  Mark Kiss
  Mark Kiss
  2022-02-14
  Kedves Lia! Köszönöm szépen a kiváló munkát! Az eredmény minden képzeletem felülmúlta. Remélem, hogy legközelebb is számíthatok rád! Márk
  Zoltán Juhász
  Zoltán Juhász
  2022-02-03
  Kirepültek a gyerekek ennek kapcsán vált esedékessé a társasházi lakásunk átalakítása és teljes felújítása. Lia maximálisan teljesítette az igényeket és elvárásokat, amiket támasztottunk felé. Mind a műszaki, mind a design, mind a praktikum és felhasználhatóság oldalon képben volt és megoldotta a problémákat. A határidőkkel sem volt gond, ami ritka ezen a területen. Mindenképpen ajánlom Őt, ha valakinek gondolata támadna egy építkezéshez vagy csak felújítana.
  Vig Henrietta
  Vig Henrietta
  2022-01-30
  Ilonát a facebookon találtam, a kapcsolatfelvétel után, nagyon hamar el is indult a közös munka, aminek nagyon örültem, mivel nekünk elég hamar kellettek a tervek. Gyors, precíz és a tervekkel mi nagyon elégedettek vagyunk.
  Eszter Nagy
  Eszter Nagy
  2022-01-29
  Lakásfelújítás miatt kértem segítséget Liától. Konyha és fürdőszoba teljes átalakítása volt a terv. Nem egyszerű feladat volt mert a helyiségek kicsik voltak az igények meg nagyok.? Rengeteget dolgozott a tervekkel mert igazából én sem tudtam mi is az amit igazán szeretnék. Lia kreatív, tapasztalt és magas szintű szaktudásáról győződhettem meg a munka során. Pontosan azt kaptam amire vágytam, olyannyira, hogy két szoba tervezéshez is az Ő segítségét kértem. Munkához való hozzáállása segíteni akarása is kiemelendő !?
  Melinda Hermann
  Melinda Hermann
  2022-01-29
  Lia profi, gyors, kedves! E-mailben kerestem fel, amire pár órán belül választ is kaptam. Mivel a házunk adottságai némileg nehezítették a jó belső elrendezést, és nekünk is voltak határozott elképzeléseink, így jobbnak láttuk szakavatott kezekre bízni a dolgot. Napokon belül kaptunk “szinte” kész terveket 3D-ben is, ami nagyon jó volt, és azonnal bele is szerettünk mindenbe! Nagyon várjuk, hogy elkészüljön a mi kis házunk! ? Liának pedig nagyon köszönünk minden segítséget! ? Hermann család ?
  Norbert Szalay
  Norbert Szalay
  2022-01-26
  A csaladi hazunk belso felujitasi terveivel biztam meg a Liat 2021-ben. A tervek keszitese soran maximalisan figyelembe vette az elkepzeleseimet es az iranymutatasai alapjan a tervek sokkal jobbak lettek mint elozetesen elkepzeltem. Tapasztalatbol tudom hogy szukseg van pontos tervekre ami nem csak a kivitelezo munkait konnyiti meg hanem esetleges hibakat is konnyen megeloz, peldaul egy nem jol megvalasztott butorszin, munkalap kombinacio. Az elso megkeresestol szamitva 1 honapra elkeszultek a pontos tervek, konnyu volt a kapcsolat tartas, mindig rovid idon belul valaszolt a kerdeseimre es az esetleges idokozbeni valtoztatasokra. Sok segitseget kaptunk az anyagok kivalasztasara is. A Lia egy bejaratott kivetelezo ceggel dolgozik egyutt akik realis piaci arakat kovetnek. A kivitelezesi munkak 2022-re tolodtak, a munkak felugyelesevel is a Lia-t bizzuk meg.

  Ízelítő munkáimból

  Legfrissebb cikkeim

  Magyarország egyik legnépszerűbb blogja lakberendezés, belsőépítészeti tervezés témakörben. Lakberendezési ötletek, stílusok, és minden, amit a lakberendezésről, tervezésről tudnod kell!

  Lakberendezési ötletek a mai divat szerint
  Lakberendezési ötletek a mai divat szerint
  KOVÁCS LIA | 2023.12.21.

  Ebben a bejegyzésben lakberendezési ötleteket, tippeket, trükköket, dekorációs ötleteket mutatok meg neked, melyek segítségével egyszerűn felfrissítheted, átalakíthatod otthonodat…

  ELOLVASOM →

  lakberendező tanfolyam-1-liadesign.hu
  Lakberendező tanfolyam: kinek NEM érdemes elkezdeni?
  KOVÁCS LIA | 2023.12.19.

  A lakberendező tanfolyam elvégzésére ma már számtalan képzés kínálkozik, a néhány hónapos gyorstalpalóktól, az akár 5 évig…

  ELOLVASOM →

  Az 5 legjobb lakberendező program
  Az 5 legjobb lakberendező program
  KOVÁCS LIA | 2023.12.13.

  Mikor lehet szükségünk lakberendező programra? Leginkább akkor jut eszünkbe, amikor új házba, lakásba költözünk, vagy ha…

  ELOLVASOM →

  Lakberendezési stílusok: az 5 legnépszerűbb
  KOVÁCS LIA | 2023.12.10.

  Sokféle lakberendezési stílusközül választhatunk, és a meglévő stílusok mellett folyamatosan megjelennek az új trendek…

  ELOLVASOM →

  A lakberendezés alapjai, lakberendezés tippek
  A lakberendezés alapjai, lakberendezés tippek
  KOVÁCS LIA | 2023.12.08.

  A lakberendezés egy csodálatos művészet, ami lehetővé teszi, hogy a saját igényeidhez, személyiségedhez finoman passzoló egyedi otthont…

  ELOLVASOM →

  alaprajz3d- liadesign.hu
  A tervezés folyamata – építész és lakberendező közös projektje
  KOVÁCS LIA | 2023.06.20.

  Amennyiben bővebben is szeretnél betekintést nyerni a tervezés folyamatába, ajánlom figyelmedbe az alábbi bejegyzést, ahol lépésről lépésre…

  ELOLVASOM →

  Ez függ attól, mekkora a tervezendő tér alapterülete, és mennyire bonyolult építészeti megoldásokkal állunk szemben, valamint attól is függ, hogy milyen tervezési igényed van. (Koncepciótervet, 3D látványtervezést, vagy komplex kiviteli tervet szeretnél)  Az egyszerűbb projektek tervezési ideje 2-3 hét, a nagyobb, bonyolultabb lakások, közületi terek tervezési ideje akár 2-3 hónapba is beletelik. A tervezési idő hossza nem csak a lakberendezőtől függ, fontos, hogy a megbízó és tervező közötti jó kommunikáció működjön. 

  Olyan nem lehetséges. 🙂  A tervezést megelőzi egy részletes megbeszélés, ahol az általam feltett kérdések alapján fogom tudni, mit szeretnél.  Továbbá, mielőtt a tervezésbe belefogok, szükséges kitöltened egy Brief-et, mely tulajdonképpen egy lakberendezési mélyinterjú, mely a tervezés minden részletére kiterjedő kérdés sorozatból áll. Ezeknek az információknak a tudatában készítem el neked az ajánlati tervet, melynek minden részletét pontosan átbeszélünk, van-e benne olyan elem, amelyet másképp szeretnél, mi az, ami tetszik, és mi az, ami nem. Tehát van lehetőséged arra, hogy velem együtt ötletelj, és van lehetőség az első ajánlati terv módosítására. 

  A lakberendezési, belsőépítészeti szolgáltatások költségének pontos meghatározására nincs lehetőség, hiszen minden egyes lakás más, mindenkinek más az igénye. Weboldalamon összeállítottam egy kis táblázatot, mely segítséget nyújthat neked az árakkal kapcsolatban. Az árképzést meghatározza az, hogy mekkora a lakás, mennyire bonyolult építészeti megoldásokkal rendelkezik, tetőtéri-e, garzon, minigarzon-e, mekkora a belmagasság, és milyen tervezési idényeid vannak. Összességében azt tudom mondani, hogy a teljes kivitelezés összegének töredékéért dolgozik a lakberendező, nem éri meg kockáztatni, tervek nélkül belevágni a felújításba, átalakításba.

  Rejtett költségei nincsenek, az árajánlatban és szerződésben pontosan leírom, milyen tervezési feladatokat, és határidőket tartalmaz a szolgáltatás. Feláras akkor lehet, ha a már kész kiviteli tervet kell módosítani, amikor elkészültek már a műszaki tervlapok, 3D látványtervek. A felár mértéke függ a módosítás mértékétől, általában 20-50% lehet.

  Javaslom, hogy már az építészeti terv készítésének fázisában keress meg lakberendezőt, hogy az építészeti alaprajz még ebben a fázisban áttervezhető legyen, így elkerülheted azt a hibát, hogy a ház megépítése után a szobák berendezhetetlenek, a konyha alultervezett legyen. Ha már kész házban laksz, mindenképpen azelőtt terveztess minden részletet, mielőtt a kivitelezőkkel tárgyalnál, ötletelnél. A kivitelező feladata, hogy pontos, precíz munkát adjon át neked, és nem feladata a tervezés, a design. Ezt a részét bízd szakemberre.

  A stílust nem kell meghatároznod, elegendő, ha e-mailben átküldesz nekem néhány internetről letöltött képet, melyek tetszenek neked. A képek stílusa, színvilága segít nekem abban, hogy saját igényeidnek megfelelően elkészítsem a tervet.

  Nem, egyáltalán nem fontos az azonos stílus, a legtöbben szívesen alkalmaznak különböző stílusokat a helyiségekben, függ attól, hogy milyen célra használják a helyiségeket. Egy nappali tér lehet minimalista akár, viszont a hálószobát lehetséges, hogy melegebb, lágyabb megjelenésűre terveznénk. Mindent lehet, csak meg kell találni az egyes helyiségek között az összhangot annak ellenére is, ha nem teljesen azonos stílusban terveztük azokat.

  Igen, van lehetőség a kivitelezés ellenőrzésére, viszont ezt csak abban az esetben vállalom, ha az a kivitelező csapat végzi a munkálatokat, akit én javaslok, akikkel már dolgoztam, és tudom, hogy megbízhatóak, igényes munkát adnak át. Az eltelt évek alatt a sors rengeteg kókler, megbízhatatlan, lehúzós kivitelezővel hozott össze, így kizárólagosan csak azokkal dolgozom, akiknek ismerem munkáit, és akikről tudom, hogy becsületesen, határidőre elvégzik a feladatot.

  Részben igen, de ezt a kérdést egy kicsit bővebben kell kifejtenem. Először is azzal kezdjük, hogy amikor átbeszéljük, mit is szeretnél, milyen elképzeléseid vannak, megkérdezem tőled, mennyi a budget, amit a projektre szánsz. Nagyságrendileg tudom majd, hogy ez az összeg luxuslakás tervezésére, vagy csak egy egyszerűbb megjelenésű lakás tervezésére, kivitelezésére lesz elegendő. Viszont sajnos – főleg a mostanában tapasztalható munkadíjak és anyagárak drasztikus áremelései miatt – kizárólag az általam tervezett elemek költségvetését tudom prezentálni. (pl. Bútorok, lámpák, szőnyegek, fürdőszoba szaniterek, csempék, burkolatok…stb) tehát azoknak a tárgyaknak az árait, amelyeket magam tervezek be. Miután elkészítettem a műszaki tervdokumentációt, árajánlatot lehet kérni a kivitelezőtől a szakipari munkákra (pl. villanyszerelés, gépészeti munkák, burkolás, egyedi asztalosmunkák… stb). Az eddigi tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy egy teljes felújítás, átalakítás akár 20-30%-kal több anyagi megterhelést is jelenthet, mint amennyit szerettél volna rászánni. Így azt javaslom, akkor vágj bele, ha ezt figyelembe véve nincs kimaxolva a budget, és ha menet közben áremelések, egyéb nem várt dolgok közbejönnek, tudd megfinanszírozni a többlet kiadásokat.

  Go to Top