Penthouse luxus lakás Budapesten|Tervezés|Kivitelezés ellenőrzés

Luxus penthouse lakás Budapesten

A budapesti, újépítésű luxus penthouse lakás tervezése már hónapok óta zajlott, mely alapján a kivitelezés egy része is elkészült. Mivel ügyfelem nem volt elégedett sem a tervezéssel, sem a kivitelezéssel, úgy döntött, elölről kezd mindent. Ekkor keresett meg engem a feladattal, mely egyrészt megtisztelő, másrészt igazán kedvemre való megbízás volt.
Az addig beépített burkolatok, szaniterek, ajtók bontásra kerültek, valamint egy-két falat is muszáj volt kibontani, néhány funkciót áthelyezni, újragondolni. Mivel a konyha is csak felületes tervezéssel bírt, szükséges volt minden részletét újratervezni, a tárolási nehézségeket megoldani. A tíz méter hosszú folyosó szélessége miatt szinte csak közlekedésre alkalmas, a bejárat mellett lehet csak gardrób szekrényt betervezni. Így ide látványos tükrös, egyedi falpaneles cipős, és kisebb tárolásra alkalmas szekrényeket terveztem. A tárolás – mint a legtöbb lakásban – itt is problémát okoz, főként amiatt, hogy az alaprajz készítésének fázisában erre a részletre csak felületesen figyeltek. A tervezés során minden részletre kiterjedően átbeszéltük a tárolás részleteit is, így ennek megfelelően készítettem el a gardróbszekrényeket, egyéb tárolószekrényeket, melyekhez a belső kiosztást is csatoltam.

Az alaprajzi előnytelenségekhez mérve, a legoptimálisabb használhatósághoz, igényekhez igazítva megszületett az alaposan átgondolt, minden részletre kiterjedő kiviteli terv. Mivel ügyfelem szerette volna, ha a kivitelezést végig kísérem, kontrollálom, így ez a munka nem ért véget a tervek átadásával. Jelenleg a kivitelezés nagy ütemben zajlik, és elmondhatom, hogy a kivitelező csapat munkájával ezidáig nem volt problémám. A kivitelezés befejezése 2024. tavaszára várható, a kész munkát fotókkal is prezentálom.