Családi ház…

… és egy csipetnyi glamour

Új építésű családi ház belsőépítészeti, lakberendezési feladataira kaptam megbízást. A belső terek berendezése igényes, modern bútorokkal történt, melyhez csatlakozott az egyedi tervezés alapján készült fényűző luxus; a glamour. A belső terek bútorozásán, színvilágán és anyaghasználatán túl a kivitelezéshez szükséges (elektromos, gépészeti adatszolgáltató terveket, gipszkartonozási- és asztalosmunkák tervlapjait is elkészítettem.

Az építés még zajlott, amikor a helyszínre utaztam a személyes megtekintésre, egyeztetésre, pontos felmérésre.
Néhány helyiségben szükség volt egy-két módosításra, falak, ajtó áthelyezésére, néhány elektromos kiállás, kapcsolók, dugaljak áthelyezésére.
A konyhába eredetileg nem készítettek sem elektromos, sem víz kiállást a mosogatógépnek, valamint sem a technológiai sorrend, sem az elrendezése nem volt megfelelő. Így Ügyfelem igényeit figyelembe egyedi bútortervet készítettem, melyhez kiviteli tervlap is készült az új elektromos- és víz kiállások meghatározásával.

A ház két szintes, szinteltolásos. Az alsó szinten található a viszonylag nagy alapterületű nappali zóna. Itt előszoba, dolgozósarok és méretes kanapé kapott helyett egyedi tervezésű és gyártású glamour stílusú médiaszekrénnyel. A nappali térből néhány lépcső vezet a félemeleten lévő konyhába, étkezőbe. A konyhasor előtt sziget látható néhány bárszékkel. A félemelet tágas, világos helyiségében szintén szerepet kap a glamour stílus fényűző eleganciája.

Innen nyílik a vendég fürdőszoba és a háztartási helyiség. A háztartási helyiségben történik a mosás, szárítás, valamint a takarító- és tisztítószerek tárolása. A félemeletről hatalmas üveg tolóajtókon keresztül a csodás kertbe jutunk. A felső szintre a félemeletről érkezünk, ahol a hálószobáé a főszerep. Innen nyílik egyik irányban a gardrób, ahová szintén egyedi bútorokat terveztem, a másik irányban az igényes megjelenésű fürdőszoba káddal, zuhannyal, design világítással, minőségi burkolatokkal.

A koncepcióra jellemző a világos színek használata mellett a szürkék megjelenése, a fényes és matt felületek alkalmazása, kiegészítve finom púderes árnyalatokkal. A finom színek, anyagok és fények játéka, kontrasztja is segít megteremteni a luxus hangulatot az enteriőrben, melyet a króm üveg és kristály kiegészítők csillogása tesz még elegánsabbá.