A kis helyigényű szegélyfűtőtestek más néven szalagradiátorok  beépítése ideális lehet olyan helyiségekben, ahol kevés szabad falfelület áll rendelkezésre radiátor beépítéséhez, (pl. tetőterekben, kis garzonokban), de jól alkalmazható penészesedő lakásokban, valamint akár dísznövénykertekben a fóliasátor melegítésére is.

A hagyományos, ablak alá szerelt fűtőtestekkel szemben a láthatatlan radiátor /szegélyradiátor nem akadályozza a berendezést, nem foglal el nagyobb falfelületeket. A fűtőtestek diszkrétek, elegánsak, bármilyen lakberendezési stílusba beilleszthetők.

A falra szerelt radiátor folyamatosan keringteti a levegőt, melegíti és szárítja a falat, így nem csak a tér levegőjét melegíti, hanem a falfűtés is megvalósul, ezáltal 20-25 %-os energia megtakarítást is eredményezhet.

Szegélyfűtőtest alkalmazásakor a mélyebben lévő hideg levegő lassan felmelegedve  felfelé áramlik a falak mentén fokozatosan felmelegítve a falfelületet.  Mivel a falfűtés miatt nem alakul ki számottevő cirkuláció , így a por sem tud felkeveredni, mint pl.  a sokaknak allergiát okozó padlófűtés esetében.

A láthatatlan radiátort alkalmazhatjuk beépített szekrény lábazatba építve, ülőgarnitúrák, íróasztalok takarásában is.

Kétfajta méretben kapható:

SZIMPLA kivitel: a magassága kevesebb, mint 20 cm, fűtőteljesítménye 220 W/m,

valamint a DUPLA típus, melynek teljesítménye 400 W/m, magassága nem egészen 30 cm.

A dupla típus hőleadása lényegesen nagyobb mint a szimpla kivitelé, így rövidebb hossz esetén is hatékony.

A kétcsatornás változat arra is lehetőséget ad, hogy akár kábeleket (számítógép, telefon, házimozi vezetékei) falon kívül vezessük körbe a helyiségben, valamint a dugaljak is könnyen felszerelhetők a lepattintható fedélre.

Fontos szempont lehet, hogy mivel a láthatatlan radiátorok kis helyet foglalnak, valamint a súlyuk sem jelentős, a szállítás sem okoz különösebb bonyodalmat.

A fűtésrendszer meleg vizes rendszerre egyszerűen csatlakoztatható, nincs szükség speciális szerszámokra.

A felszereléshez csupán néhány csavarra van szükség, a takarólapok pedig könnyedén a burkolat élére pattinthatók. A két méter hosszú radiátor darabok tetszőlegesen elvághatók, toldhatók. A tudatos anyaghasználattal  további energiát lehet megtakarítani, a  rézcső és a réz lamellák  használatával a lehető legkisebb a hőveszteség.

3 alapszínben kapható: bézs, fehér, ezüstszürke, de igény szerint rendelhető a RAL színskála bármely színében.

forrás: thermotech.hu; navigreen.hu

Lakberendezési tervezéshez keress bizalommal!