„A divat változik, a stílus örök.” Coco Chanel szerintem tökéletesen megfogalmazta egy mondatban mind azt, ami a lakberendezés terén is örökérvényű. Vagyis bármikor megvehetjük az épp aktuálisan divatnak megfelelő bútorokat és dekorokat, de ha csak a trendekkel törődünk, az összkép zavaros lehet.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem fontosak az idei lakberendezési trendek!

És ha már leírtam a természetesen kifejezést, akkor el is árulom, hogy 2023-ban a természetes anyagok és maga a természet is megjelenik a lakberendezésben.

Nézzünk hát egy rövid, hetes listát a 2023-as lakberendezési trendekről:

  1. Természetes anyagok: Az emberek egyre inkább a természetes anyagokat kedvelik a lakberendezésben, mint például a fa, a kő, a textil és a bőr. Ezek az anyagok melegséget és időtállóságot kölcsönöznek a lakásnak.
  2. Zöld növények: A növényeknek és a zöld növényeknek egyre nagyobb szerepük van a lakberendezésben. Nem csak díszítőelemként, hanem az egészségesebb és élhetőbb otthon érdekében is.
  3. Visszatérés az alapokhoz: Az egyszerű, minimalista lakberendezési stílus továbbra is népszerű, azonban most már a funkcionalitás és az időtállóság jegyében. Otthonainkban  a kevesebb több elvét követve már a használati tárgyaikat is igyekszünk rejtett módon elhelyezni.
  4. Színválaszték: Az idei évben a visszafogott, pasztell színek azok, amelyek a leginkább divatosak. Azonban egyre többen kísérleteznek a merészebb színekkel is, mint például a sötétzöld, a narancs, a sötétkék és a bordó.
  5. Textúrák és minták: 2023-ban a textúrák és minták a lakberendezési trendek élén állnak. Az emberek egyre több szövetet, tapétát, csempét és egyéb anyagot használnak a textúrák és minták kombinálására.
  6. Okos otthon: Az okos otthon technológia egyre nagyobb szerepet játszik a lakberendezésben is. Az okos otthon berendezések megkönnyítik az otthonok vezérlését, biztonságát és kényelmét.
  7. Vintage elemek: Az antik és vintage elemek egyre inkább visszatérnek a lakberendezésbe. Így a régiségek, retró stílusú bútorok és kiegészítők is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Ezek a legfontosabb 2023-as lakberendezési trendek, amit mindig az egyéni ízlés és az adott ingatlan jellege szerint kell kialakítani a berendezést.

Ha trendkövető és stílusos otthonra vágysz, keress bizalommal!