Külföldi lakberendezési oldalakon szinte minden egyes konyhában található főzőlap fölé szerelt edénytöltő csaptelep.

Hazánkban ez a megoldás még nem mindennapos, de nagy valószínűséggel rövidesen itt is elterjed a lakberendezésben.

Eljön az idő, amikor edénytöltő csaptelep nélkül már nem tervezünk konyhát, mivel a kényelem, a biztonság fontos része a konyhai munkáknak.

Természetesen megtölthetjük a fazekat a mosogató csaptelepéből is, és a teli fazekat cipelhetjük a főzőlapig, mint ahogyan azt eddig is tettük.

De miért ne tehetnénk a főzést még kényelmesebbé, még hatékonyabbá?

edénytöltő csaptelep - liadesign.hz

Az edénytöltő csaptelep előnyei

Az edénytöltő csaptelep felszerelésének egyik fő előnye a kényelem. Ahelyett, hogy egy edényt vízzel kellene megtölteni a mosogatóban, majd a nehéz edényt  a tűzhelyig kellene cipelni, közvetlenül a tűzhelyen tölthetjük meg az edényt. A folyamat során időt és energiát takaríthatunk meg, mivel nem kell oda-vissza járkálni a konyhai csaphoz. Az edénytöltő csaptelep megkímél bennünket a fokozott erőkifejtéstől, amikor nehéz vízzel teli edényeket kell emelgetnünk.

edénytöltő csaptelep - lia interior design

Az edénytöltő  csaptelepek fő funkciója a víz vételezés,  nem pedig a mosogatás.

Éppen ezért ezeket a csaptelepeket a konyhai hátlapra közvetlenül a főzőlap mögé, vagy akár a pultra szerelve, a főzőlap mellé szereljük fel.

Így könnyedén és gyorsan használhatjuk főzés közben anélkül, hogy mozgatnia kellene a vízzel teli edényeket a mosogató és a főzőlap között.

edénytöltő csaptelep - liadesign.hu

Ha a mosogatóban töltjük meg az edényt, az alja vizes maradhat, az indukciós főzőlapon a vízcseppek serceghetnek. Ha gáz főzőlapra helyezzük a vizes edényt, az alján lerakódások keletkezhetnek.

Edénytöltő csaptelep használatával az edények alja mindig száraz marad.

edénytöltő csaptelep - liadesign.hu

A  csuklós csapok könnyen visszahúzhatók és 360 fokkal elforgathatók, használaton kívül pedig közvetlen a fal síkjába pozícionálható, így nem zavarja a főzést.

Ha szeretnénk, a csapot vízszűrőhöz tudjuk csatlakoztatni. Ezáltal rögtön tiszta, szűrt vízzel főzhetünk.

Az edénytöltő csaptelep hátrányai

Az egyik fő oka annak, hogy ez a csaptelep nem lesz minden otthonban megvalósítva az, hogy az  edénytöltők jelentős befektetést jelenthetnek. Ha a konyha kicsi, és az átalakításra szánt összeg szűkös, akkor ezt érdemes kihagyni.

Egy másik tényező, amelyet szem előtt kell tartani, a tisztítás gyakorisága. Mivel az edénytöltő közvetlenül a tűzhely fölé van felszerelve, számolni kell azzal, hogy a  fröccsenő olaj,  szósz a csaptelepet beszennyezheti.  Az edénytöltőt így rendszeresen kell tisztítani.

edénytöltő csaptelep - liadesign.hu

Nagyon sokféle stílusban megtalálhatók az edénytöltő csaptelepek.

Bár a modern formatervezés a leggyakoribb, számos más típus közül is lehet választani.

edénytöltő csaptelep - lia interior design

A  hideg-és meleg vizes, egykaros edénytöltő csaptelep  maximálisan kielégíti minden felhasználó igényeit, úgy funkcionálisan, mint design tekintetében.

lightinthebox.com/

hu.designlvl.eu/

deltafaucet.com

Lakberendezési tervezéshez keress bizalommal!