Tetőteres családi ház Székesfehérváron

Ügyfeleim – miután előző megbízott lakberendezőjüktől olyan munkát kaptak, mely átgondolatlan, hibás, értelmezhetetlen és kivitelezhetetlen volt – úgy gondolták, megpróbálják a közös munkát velem. Megtiszteltetés volt számomra a felkérés, a feladat pedig igazi kihívás. Már az első helyszíni megbeszéléskor is beindult a fantáziám a terek láttán, a végleges térszervezés, berendezés azért igényelt néhány hónapi kemény munkát. A komplett tervezés egy részét mutatnám be – műszaki rajzok nélkül.

Eredetileg a nappali és konyha fallal elválasztott volt, valamint a konyhából nyílt egy kamra is. Igény volt a falak elbontására úgy, hogy a kamra azért megmaradjon. A kamra a sarokban, ugyanolyan MDF bútor ajtókkal, mint a szekrények frontjai, így szépen idomul környezetéhez.

A nappali fénypontja egyik kedvencem; a Manooi Artica csillár, a konyha egyedi tervezés, a kanapé fekvő motoros funkcióval ellátva, az átjáróban bioetanol kandalló.

Az eredeti lépcsőfeljárat megjelenése méltatlan a térhez, ehhez is hozzányúltam, amennyire statikailag megengedett volt. A kikönnyített faltömb ablakfülkéi savmart üveget, valamint LED világítást kaptak.

Eredetileg több szobára, folyosóra tagolt lakrész volt, ahol kialakítottam egy nagy alapterületű hálószobát, melyben helyet kapott a különleges formatervezésű Alice kád és mosdó, valamint fésülködőasztal is.

A hálószoba fürdője az Apeker betonhatású kerámiával és ragyogó üvegmozaikkal burkolt, a betervezett szaniterek Ravak termékek.

A tetőtér igazi kihívás volt. Felméréskor a jelenlegi nappali beépítetlen állapotban volt.
Mivel ügyfeleim szerettek volna egy második – amolyan lazulósabb – nappalit is, így javaslatomra az előtér és jelenlegi padlásszoba rész összenyitásával egy nagyvonalúbb nappali megtervezésére nyílt lehetőségem.

A gyerekszoba házikó ágya, valamint gardrób szobája egyedi tervezés és gyártás, a többi betervezett bútor IKEA termék.

A fiú szobába is szükséges volt egyedi bútorok tervezésére a ferde tetősíkok miatt.
A gyerek fürdő csempéi Apeker , a szaniterek szintén a Ravak termékek.