Hogyan varázsoljunk napfényt olyan helyiségbe, ahol nincs ablak? Van-e valamilyen megoldás arra, hogy úgy érezzük magunkat itt is, mintha hét ágra sütne a nap?  A CoeLux nak köszönhetően a válasz igen.

Mi is az a napfényablak?

A díjnyertes világítási rendszer a nanotechnológiát alkalmazza a napfény megjelenésének realista reprodukálására. A  képeken mesterséges fénnyel megvilágított helyiségeket láthatunk.

Az olasz cég lámpái különböző szögekben világítják be a helyiséget, így akár  trópusi napfényt,  akár a mediterrán nap kiegyensúlyozott  fényét is behozhatjuk az ablaktalan helyiségekbe.

Az innovatív tetőablak nemcsak a lakások, otthonok természetes megvilágítására szolgál, hanem számos területen is kiválóan alkalmazható; így pl. parkolóházak, metrórendszerek,  múzeumok, kórházak és  bevásárlóközpontok is természetes napsütötte látványban részesülhetnek.

Egészségügy

A természetes megvilágítás erősíti és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.
A napfény hatására javul a hangulat, csökken a stressz.  A napfény elősegíti az ellazulást mind a beteg, mind az ellátási folyamatban részt vevő személyzet
számára. A rövidebb kórházi tartózkodás költségmegtakarítást is jelent a betegek, valamint a nemzeti és magán egészségügyi rendszerek számára.

A CoeLux tudományos és technológiai innovációja a napfényablak  teljesen átalakítja a kórházak, idősotthonok vagy rehabilitációs központokat.
A  kórházi tartózkodás traumatikus élménye sokkal elviselhetőbb azok számára is, akik nem tudnak sétálni a napfényes parkban.

innovatív tetőablak

Iroda

A természetes nappali fény növeli a koncentrációt, az érdeklődést és a proaktivitást. Tehát csökkenti a stresszt és a konfliktusokat,
melyek  különösen felerősödnek, ha a fényviszonyok nem a legoptimálisabbak.

Az irodák és munkahelyek sok esetben nem tudják biztosítani a természetes fényt, vagy  nem oszlik el egyformán minden munkaállomáson. Az irodai munka teljesítményére is pozitívan hat a természetes fényhatás, jobb kedvvel, vidámabban telik el a munkaidő, így itt is kitűnően használható az innovatív tetőablak.

innovatív tetőablak

Kereskedelem

A természetes megvilágítás jótékony hatással van a kiállított termékek és anyagok  megjelenésére, élénkebbé varázsolja a színeket és a textúrákat.

A napfényablak nem csak az ablaktalan üzlethelyiségekbe,  hanem a sötétebb helyekre is eljuttatja a természetes hatású megvilágítást.
A természetes fény több látogatót vonz, meghosszabbítva a vevő üzletben való tartózkodási idejét és ezáltal a vásárlás lehetőségét.

innovatív tetőablak

Lakások, házak

A jól benapozott ingatlanok értéke sokkal magasabb, mint a sötét lakásoké, vagy a szuteréneké.
A gyors urbanizáció hatására egyre gyakoribb, hogy a pince, szuterén helyiségeket is lakássá alakítják. Ezekbe a lakásokba  vagy egyáltalán nem, vagy csak minimális  természetes fény jut be. Kitűnő megoldást jelent ezekben a helyiségben is az innovatív tetőablak. A napfényablakok nagymértékben javítják nevezett ingatlanok belső megjelenését, értékét.

forrás: http://www.coelux.com

innovatív tetőablak