A jól használható konyha gondos tervezés eredménye, figyelembe véve az egyedi igényeket valamint a helyiség adottságait. Tervezési szempontból a funkcionális, stílusos, minimalista  konyhák lesznek népszerűek, mellőzve mindenféle fölösleges sallangot, dekorációt.

Mielőtt belevágnánk konyhánk átalakításába, felújításába, a funkcionális tervezés mellett érdemes megismerni, milyen anyagok, színek hódítanak a következő évben.

konyha trendek

Aktuális konyha trendek:

Munkalapok:

A számtalan lehetőség közül a kvarc kompozit (Technistone) és kerámia (Neolith) munkalapok használata kerül előtérbe bár a gránit még mindig népszerű.

Sötét konyhák

Drámai hatást érhetünk el sötét konyhákkal, a kiváló minőségű anyagok kétségtelenül elegáns benyomást keltenek, és jól kombinálhatók más színekkel. A fehér vagy inox még az elektromos készülékek esetében sem feltétlenül tartoznak a preferált színek közé, sok gyártó kínál fekete modelleket, amelyek tökéletesen illeszkednek a sötét konyhákba.

MÁRVÁNY – a kihagyhatatlan luxus

A márvány, a fa és a kő továbbra is népszerű, előtérbe kerültek a matt frontok, valamint népszerű a matt és a fényes előlapok kombinációja.  A fogantyúkat bátran mellőzhetjük, mivel a dekorlapok hatékony ujjlenyomat ellenálló bevonattal rendelkeznek.

Népszerű az ipari motívumok használata, kontrasztos sötét színekkel, fémekkel, csiszolt betonfelületekkel, egyszerű formákkal.

Terrazzo burkolat

Az 50-es és 60-as években népszerű és az 1980-as években újjáéledt Terrazzo  visszatért a 21. századba, a múlt század közepétől játékos, karakteres megjelenésével  a modern belsőépítészet egyik legkeresettebb stílusa.

Konyha trendek – stílusos konyhák; Arany, bronz, márvány és beton felületekkel

Indukciós főzőlapok- páraelszívóval integrált főzőlapok

A gyors, biztonságos és esztétikus megjelenésű indukciós főzőlapok kevesebb energiát fogyasztanak, főzés közben nem forrósodnak fel, biztonságosak. Az intelligens főzőlapba nagy teljesítményű páraelszívó is beépítésre került, így az elszívó használaton kívül teljesen rejtve marad. Használata különösen szigetek esetében előnyös.

Láthatatlan gépek – fogantyú nélküli frontok

Az elegáns, fogantyú nélküli frontok, a kifinomult konyhai vasalatok valamint a beépített elektromos készülékek továbbra is népszerűségnek örvendenek. Az alsószekrény fiókosak, és a megszokott 60 cm-es szélesség helyett 90 vagy akár 120 cm szélesek.

A minimalista látványt fokozza, hogy a fiók előlap osztások nélkül, belső fiókrendszerrel kerül beépítésre.

3 D-s felületek

Színes konyhák

Bátran használhatunk színeket is, de előtte gondosan tervezzük meg, milyen környezetbe illesztjük, és gondoljuk végig, mely színek között érezzük magunkat jól akár hosszú távon is.

Képek forrása:

blakeslondon.com
ekitchentrends.com
homedecoratetips.com
hola.com
pinterest
dreadfulsnake.com
howabutor.hu
homesandgardens.com
awesomedecors.us